Skrotbilar vs skog

Skrotbilar vs skog. Skogen vinner förr eller senare och det är spännande att se skrotbilar i olika stadier av förfall och hur naturen tar över millimeter för millimeter. Från små skott i springor och spruckna säten till stora träd som tränger upp genom gamla motorhuvar. Ryds bilskrot ligger i södra Småland och Båstnäs bilskrot i västra Värmland, alldeles vid norska gränsen. Båda ställena är värda besök och det är lätt att glömma tiden och gå runt bland vraken i flera timmar. En gång i tiden var alla dessa bilar skinande nya och hade ägare som betalat mycket pengar för dem. Nu rinner de sista resterna av lack i rostblandade ränder längs karossen och mossa och lavar breder ut sig över fönstren, medan mössen bygger bo i det som finns kvar av sätena. Skrotbilarna har ingen chans mot skogen. Det tycker jag är läckert.

 

 

2 comments

  1. Riktigt snygga bilder på bilar i förfall! Var ligger den här bilkyrkogårgen? Jag brukar åka ut till Kyrkö mosse strax utanför Ryd och fotografera de gamla bilvraken där.

    • Tack! Vissa bilder är tagna på kyrkö mosse, men de flesta på Båstnäs bilskrot i Värmland. Rekomenderar ett besök dit, riktigt häftigt ställe.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *