söta små djur

Små söta djur i naturen behöver inte vara ulliga och gulliga. Tittar man nära på de långbenta och mångbenta är de riktigt trevliga. Som spindelhonan som bär sina ungar på ryggen. Jag är egentligen inte särskilt förtjust i spindlar, speciellt inte när de dyker upp inomhus, på toaletten, på morgonen, när jag knappt hunnit vakna. Men så när jag krälar runt med ett makroobjektiv och förföljer skräckslagna spindelhonor som tror att deras och deras ungars liv är i fara är de inte längre otäcka, utan bara fascinerande och vackra djur.

Den lilla huggormen trodde också att dess liv var i fara och rullade ihop med nosen mot kameraobjektivet, perfekt poserande utan att förstå det själv. Jag hoppas att den ringlade bort från grusvägen fort efter att jag fick mina foton och lämnade den ifred för det hade varit synd om den hade blivit överkörd.

De svåra med att fota små söta djur, precis som stora söta djur, är att de sällan är stilla. Jag jagar fortfarande bra bilder på myror och getingar. Det är bara att fortsätta försöka. Plötsligt träffar jag min sammarbetsvilliga myra.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *